Venemaa võib Ukrainale laevastiku eest rohkem raha pakkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalaevad Sevastopoli lähistel
Vene sõjalaevad Sevastopoli lähistel Foto: AFP / Scanpix

Venemaa võib hakata Ukrainale Musta mere laevastiku Krimmis baseerumise eest rohkem maksma juhul, kui Kiiev nõustub lepet 2017. aastal pikendama.

«Ma ei välista, et Musta mere laevastiku Sevastopolis paiknemise eest makstav summa võib suureneda, mitte vastuseks Ukraina presidendi Viktor Juštšenko ultimaatumile, vaid Venemaa hea tahte avaldusena. Seda tingimusel, et pooled allkirjastavad leppe, mis pikendab laevastiku jäämist Sevastopolisse ka pärast 2017. aastat,» ütles SRÜ riikide instituudi direktor Konstantin Zatulin Interfaxi vahendusel.

Juštšenko on seisukohal, et Venemaa peab oma laevastiku Krimmis hoidmise eest rohkem maksma.

Zatulini hinnangul püüab Ukraina juhtkond «olemasolevaid kokkuleppeid häbematult muuta, Venemaalt šantaaži abil mingeid täiendavaid summasid välja kaubelda».

«Ma ei arva, et me peaksime härra Juštšenkole vastu tulema. Tema poolt ei ole olnud kunagi mingit vastutulekut, ta ainult pingestab Vene-Ukraina suhteid ja süvendab probleeme,» leiab politoloog, kes on ühtlasi ka riigiduuma liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles