Butkevičius: siseministril tuleb rikkumiste ilmnemisel lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu siseminister Dailis Alfonsas Barakauskas vestlemas Briti siseministri Theresa Mayga.
Leedu siseminister Dailis Alfonsas Barakauskas vestlemas Briti siseministri Theresa Mayga. Foto: SCANPIX

Leedu siseministril Dailis Barakauskasel tuleb võtta vastutus ja ametist lahkuda, kui leiab tõendamist, et tema alluvad rikkusid seadusi, ütles peaminister Algirdas Butkevičius esmaspäeval.

«Kui selgub, et siseministeeriumis toimusid rikkumised, et ministeeriumis töötavad inimesed kuritarvitasid ametiseisundit, siis tuleb ta [minister] tagandada. Täna mul sellist infot ei ole,» ütles valitsusjuht telekanali Lietuvos Rytas programmile 24/7, lisades, et ära tuleb oodata eeluurimise tulemused.

«Ootame eeluurimise lõpuni. Ma ei taha kedagi süüdistada. Minu kohus on tagada, et mitte keegi ja mitte miski ei sekkuks korrakaitsesse. Minu kohus on ka see, et kui esitatakse info ministri kohta, et tema alluvuses olevad inimesed on teatud seadusi rikkunud, tekitanud hanketingimused teatud kompaniidele, siis ma kinnitan teile ja avalikkusele, et me ei talu seda ning sellised inimesed ei tööta valitsuses,» sõnas Butkevičius.

Leedu peaprokuratuur teatas teisipäeval, et algatas koos eriuurimisteenistusega eeluurimise võimaliku korruptsiooni üle, millega on seotud siseministeeriumi töötajad ja teised inimesed.

Läbiotsimised korraldati kahtlusaluste kodudes ja töökohtadel, samuti võimuerakonna Kord ja Õiglus peakorteris.

Lisaks korraldati läbiotsimised viie isiku kodudes ja töökohtades.

Viiest kaks, kelle kohta avaldati vaid nimetähed A.J. ja E.R., töötasid varem siseministeeriumis. Praeguse siseministri, Korra ja Õigluse liikme Dailis Alfonsas Barakauskase meeskonda kuulusid varem aseministrina Algimantas Juocevičius ja nõunikuna Ervinas Raistenskis.

Esimene vabastati ametist pärast eriuurimisbüroo musta nimekirja kandmist, teine töötab praegu siseministeeriumi varahaldusosakonna asedirektorina.

Ülejäänud kolm isikut, kelle kodud ja töökohad läbi otsiti, on SIS-i teatel kolme firma juhid. Büroo teatel korraldati läbiotsimised seoses käimasoleva korruptsiooniuurimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles