Vene poliitik näeb Ukrainas vasakpöörde võimalust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kommunistliku partei juht Gennadi Zjuganov (keskel) ja Ivan Melnikov (vasakul).
Venemaa kommunistliku partei juht Gennadi Zjuganov (keskel) ja Ivan Melnikov (vasakul). Foto: SCANPIX

Venemaa Kommunistliku Partei aseesimees ja riigiduuma asespiiker Ivan Melnikov leiab, et kommunistide väljajäämist uuest raadakoosseisust rõhutav Ukraina president Petro Porošenko demonstreerib hirmu võimaliku vasakpöörde ees.

«See, kuidas Porošenko rõhutab sajandat korda päevas kommunistide väljajäämist ülemraadast, näitab tõsist hirmu, mida see oligarh tunneb katkise majandusküna ees, potentsiaalse vasakpöörde ees,» ütles Melnikov esmaspäeval Interfaxile.

Tema hinnangul on Ukraina presidendil küllalt alust selliseks hirmuks. «Ta peabki kartma, sest mitte ainult Vene ja Ukraina kommunistid, vaid ka sõltumatud eksperdid ja politoloogid ütlevad: Ukraina kompartei väärtused on Ukraina poliitilisel maastikul kõige perspektiivsemad. Eriti paremradikaalse bakhanaali ja hüsteeria foonil, millest kõik varem või hiljem ära väsivad,» ütles riigiduuma asespiiker.

Tema hinnangul räägib härra Porošenko palju pateetilisi sõnu Euroopast ja ukraina rahvast, ainult et pole tähele pannud peamist: et tema sõnadel pole tänapäeva Euroopaga midagi pistmist.

«Ukraina ei ole mingi euroopalikke väärtusi jagav euroopalik riik, vaid USA-meelne riik, mis jagab mccarthyismi-aegseid ja neonatsismi väärtusi. Sedasi oleks minu meelest täpsem,» tähendas Melnikov.

«Porošenko sõnadest kostavad selgesti oma jäiku kavatsusi valimisprotseduuride taha peitva autoritaarse valitseja noodid. Mitte rahvas ei langetanud komparteile karmi otsust, vaid Kiievi võimu verised jõumeetodid surusid kompartei ülemraadast välja,» väitis Vene poliitik.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles