Lavrov: Venemaa kavatseb Ukraina valimistulemusi tunnustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina valimiskomisjoni liikmed hääli lugemas.
Ukraina valimiskomisjoni liikmed hääli lugemas. Foto: SCANPIX

Venemaa kavatseb tunnustada Ukraina parlamendivalimiste tulemusi, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov täna telekanalile Life News.

«Meile on väga tähtis, et Ukrainal on lõpuks valitsus, mis üksnes ei jagele omavahel, vaid tegeleb ka teiste tõeliste probleemidega, millega riik silmitsi seisab,» lausus ta.

«Ma olen kindel, et meil saab olema keegi, kellega kõnelda nii ülemraadas kui valitsuses, sest näib, et .... Petro Porošenko saab juhtivaks jõuks ülemraadas,» ütles Lavrov.

Ta rõhutas, et Porošenko on meie partner, meie presidendi partner Venemaa ja OSCE toel toimuvates kriisi lahendamise jõupingutustes Kiievi ja separatistide vahel.

«Petro Porošenko on mitmel puhul, seal hulgas kohtumistel Milanos ja Vene presidendi Vladimir Putiniga kinnitanud oma kindlaksjäämist neile (Minski) lepetele,» lisas minister.

Moskva ametnikud olid varem esmaspäeval kinnitanud, et peavad Ukraina pühapäevaste valimiste tulemusi kehtivaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles