Rootsi kaitseminister peab võimalikuks nii naiste kui meeste sõjaväekohustuse kehtestamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kroonprintsess Victoria veetis seitse aastat tagasi mõned nädalad välismissioonideks valmistumise kursusel.
Rootsi kroonprintsess Victoria veetis seitse aastat tagasi mõned nädalad välismissioonideks valmistumise kursusel. Foto: SCANPIX

Rootsi uus kaitseminister Peter Hultqvist viitas võimalusele taastada kohustuslik väeteenistus, kuna vabatahtlikult on inimesi raske sõjaväkke värvata, vahendas täna Rootsi raadio.

Hultqvist ütles uudistesaatele, et parlamendis on ulatuslik toetus nii meeste kui naiste sõjaväekohustusele. Enne kui sõjaväekohustus 2010. aastal kaotati, pidid aega teenima ainult mehed.

«Me peame leidma võimalusi rahva toetuse suurendamiseks,» ütles minister. «Praegune süsteem ei taga enam rahva laialdast toetust.»

Hultqvisti sotsiaaldemokraadid olid omal ajal sõjaväekohustuse kaotamise vastu, kuid on nüüdseks vabatahtliku sõjaväe süsteemiga nõustunud.

Kaitseministri sõnul on sõjaväel värbamisega raskusi, sest väga paljud sõdurid lahkuvad teenistusest juba pärast kolme-nelja aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles