Horvaatias pani sõjaveteran end protesti käigus põlema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia lipp
Horvaatia lipp Foto: SCANPIX

Horvaatia pealinnas Zagrebis toimunud endiste sõdurite meeleavalduselt viidi haiglasse end põlema pannud sõjaveteran, ütlesid politseinikud ja haiglaametnikud täna.

«Damir Cakinić veetis tõsiste vigastustega öö haiglas ja tema keha on põlenud 40 protsendi ulatuses,» ütles Zagrebi haigla arst Aljosa Matejcić, kelle sõnul pole patsiendi elu ohus.

Politsei andmete kohaselt pani 50-aastane mees end põlema esmaspäeva hilisõhtul Zagrebis veteranide ministeeriumi ees. Politsei juhtumit rohkem ei täpsustanud.

Ühe sõjainvaliididega tegeleva ühenduse juhi Djuro Glogoski sõnul on Cakinić sõjaveteran.

Kohaliku meedia teatel saabus mees ministeeriumi ette, valas end vedelikuga üle ja pani põlema.

Päevalehe Večernji list andmetel hüüdis mees «Kõik Horvaatia nimel! Pidage vastu!»

Ministeeriumi ees on juba nädala meelt avaldanud 1990. aastate sõdade veteranid ja invaliidid, kelle meelepaha on pälvinud valitsuse plaan riiklikke toetusi vähendada.

Protestijad nõuavad ka sõjaveteranide ministri Predrag Matići tagasiastumist.

Ministri sõnul on meeleavaldus «poliitiline manipulatsioon». Peaminister Zoran Milanovići ja president Ivo Josipovići sõnul veteranide õigusi ei kärbita.

1991. aastal vallandas Horvaatia iseseisvusdeklaratsioon nelja-aastase sõja iseseisvusvastaste serblastest mässulistega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles