Raadio: Riksdagi parteid pooldavad uuringut sõjaväekohustuse taastamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi sõdurid
Rootsi sõdurid Foto: SCANPIX

Valdav enamik Rootsi parlamenti kuuluvatest erakondadest toetab kaitseminister Peter Hultqvisti ettepanekut korraldada uuring võimalikust sõjaväekohustuse taaskehtestamisest, edastas Rootsi Raadio.

Sotsiaaldemokraadist minister ütles eile, et naiste ja meeste sõjaväekohustuse sisseviimise kohta tuleks viia läbi uuring.

Rootsi Raadio küsitlus näitas, et ideega on lisaks sotsiaaldemokraatidele nõus ka kristlikud demokraadid, liberaalid, vasakpartei ja Rootsi Demokraadid.

Moderaadid aga pole praeguse ehk professionaalsel sõjaväel põhineva süsteemi muutmisest huvitatud, näitas küsitlus. Erakond oli võimupartei aastal 2010, kui kohustuslikust ajateenistusest loobuti.  

Roheliste seisukoha kohta teavet pole.

Rootsi Raadio andmetel tahab Hultqvist tutvuda täpsemalt Norras kehtiva korraga, kus kaitsejõud koosnevad osaliselt elukutselistest sõjaväelastest ja osalt ajateenijatest, kes valitakse välja erinevate kriteeriumite järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles