EL hoiatas Moskvat Ukraina separatistide valimiste tunnustamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olematu Donetski rahvavabariigi lipud Donbassis.
Olematu Donetski rahvavabariigi lipud Donbassis. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit hoiatas Venemaad, et isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigis 2. novembrile määratud valimiste tunnustamine võib viia Moskva suhtes kehtestatud sanktsioonide karmistamiseni.

«See ei aita kaasa sanktsioonide ümbervaatamisele, millest me ELis huvitatud oleme, vaid, ma kardan, et see võib kaasa tuua järgmisi negatiivseid tagajärgi, mida me tahaksime vältida,» ütles ELi Moskva-esinduse juht Vygaudas Ušackas.

«Me oleme hämmeldunud, et Venemaa on valmis tunnustama ja saatma vaatlejaid valimistele, mida korraldavad isehakanud võimud ja mis on vastuolus Minski kokkulepetega,» ütles Ušackas.

«Vaevalt aitab see kaasa olukorra de-eskalatsioonile ja usalduse taastumisele sõlmitud kokkulepete täitmise asjus,» tähendas ELi kõrge esindaja.

Samuti ütles ta, et olukord Ukrainas on omandamas külmutatud konflikti jooni, «millest ei võida keegi - ei kohalikud elanikud, venemaalased ega Vene-EL-i suhted».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles