Jatsenjuk esitles oma koalitsioonileppe projekti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk käis 26. oktoobril valimas koos abikaasa Terezija ja tütar Sofijaga.
Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk käis 26. oktoobril valimas koos abikaasa Terezija ja tütar Sofijaga. Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk teatas täna, et tema juhitav erakond Rahvarinne koostas oma koalitsioonileppe projekti.

«Me valmistamise ette koalitsioonileppe, mis on kaks ja pool lehekülge pikk,» rääkis ta Kiievis Fakti.ua vahendusel.  

Jatsenjuki sõnul sisaldab see 36 seaduseelnõu, mis tuleb võtta vastu enne selle aasta lõppu. Lisaks on seal kirjas praeguse valitsuse plaan Ukraina ja Euroopa Liidu assotsiatsioonileppe realiseerimiseks.  

«Tema sõnul pole koalitsioonilepe ja valitsuse moodustamine pole aktsionäride kokkulepe riigi jagamisest, see on kokkulepe poliitilisest vastutusest Ukraina saatuse üle. Seetõttu peame täitma ühiskonna seatud põhinõudmisi,» rääkis ta Indsideri vahendusel.

«Lähima kümne, kahekümne päeva jooksul peame jõudma lõpliku lahenduseni,» lisas ta.     

«Strateegiliseks ja peamiseks partneriks uues koalitsioonis pean Petro Porošenko Blokki ja Ukraina presidenti isiklikult…Vastutus riigi saatuse eest lasub presidendil ja parteil, mis võitis valimised. Kutsun koalitsiooniläbirääkimistele Batkivštšina ja isiklikult ka Julia Tõmošenko, Andri Sadovoi ja Samopomitši ning Radikaalse Partei, kelle poolt hääletas miljon inimest.»  

Keskvalimiskomisjon on viimastel andmetel vaadanud läbi 98,4 protsenti häälestussedelitest. Juhib Rahvarinne (22,17 protsenti), järgnevad Petro Porošenko Blokk (21,82 protsenti), Samopomitš (11 protsenti), Opositsiooniline Blokk (9,37 protsenti), Oleh Ljaško Partei (7,44 protsenti) ja Batkivštšina 5,68 protsendiga. Ülejäänud erakonnad 5-protsendist valimiskünnist ei ületanud.

Ülemraada valimised leidsid Ukrainas aset 26. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles