Süüria süüdistab Türgit enda suveräänsuse jõhkras rikkumises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi kurdid tervitasid eile läbi riigi liikunud pešmerga kolonni.
Türgi kurdid tervitasid eile läbi riigi liikunud pešmerga kolonni. Foto: SCANPIX

Süüria süüdistas Iraagi kurdi pešmergavõitlejad läbi oma territooriumi Süüria piirilinna Kobanesse lubanud Türgit oma suveräänsuse jõhkras rikkumises.

«Türgi on taas näidanud end salasepitsejana, lubades võõrvägedel ja terrorirühmitustel Süüriasse siseneda,» öeldi välisministeeriumi avalduses.

«See kätkeb endas Süüria suveräänsuse jultunud rikkumist.»

«Süüria mõistab hukka ning ei aktsepteeri Türgi valitsuse ning selle liitlaste sellist käitumist, kes on algusest peale olnud Süüria kriisi taga,» sõnas Damaskus avalduses.

President Bashar al-Assad on süüdistanud oma kunagist liitlast Ankarat Süürias kolm aastat kestnud kodusõja õhutamises ka varem.

Assadi nõuniku Bouthaina Shaabani väitel üritab Ankara oma mõjuvõimu Süürias laiendada, saates riiki Damaskuse-vastaseid vägesid.

Süüria kurdidel on õnnestunud peatada 16. septembril alanud sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) pealetung Kobanele. Viimastel päevadel on süüria kurdidele linna kaitsmisel appi tulnud 50 mõõdukate ülestõusnute Vaba Süüria Armee (FSA) võitlejat ning kümmekond Iraagi kurdide pešmergavõitlejat, kes valmistavad ette paarisaja relvavenna saabumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles