Põlengute arv Moskva oblastis suurenes kolm korda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõhusat kaitsemaksi kandev mees Moskva kesklinnas.
Tõhusat kaitsemaksi kandev mees Moskva kesklinnas. Foto: SCANPIX

Tulekollete arv Moskva oblasti metsades suurenes ööpäevaga kolm korda, kerkides NASA sputnikult saadud andmete järgi üheksalt 28ni.

Eilse päeva jooksul registreeriti Venemaal 442 tulekollet, võrreldes 564ga laupäeval, vahendas RIA Novosti.

Enim tulekahjusid ehk 66 möllab Rjazani oblastis. Teisel kohal on Hantõ-Mansiiski autonoomne ringkond 53 tulekahjuga ja kolmandal Moskva oblast.

Täna hommikul suitsu sisse mähkunud Sverdlovski oblastis lõõmab 25 kahjutuld.

NASA andmed erinevad oluliselt Venemaa eriolukordade ministeeriumi omadest. Näiteks päästeametnikud loendasid eile kokku 830 põlengut, mis ületab NASA näitajaid neljandiku võrra.

Metsa- ja turbarabade põlengud möllavad Venemaal juuli lõpust saadik. Viimaste andmete järgi on hukkunud 52 inimest. Suits on jõudnud suurlinnadesse, nende hulgas ka Moskvasse ja Peterburi.

Eile lubas eriolukordade minister Sergei Šoigu, et Moskva oblastis möllavad tulekahjud kustutatakse ära nelja-viie päevaga. Tema sõnul võtavad päästetöötajad nädala jooksul ette «tõsise rünnaku» kahjutule pihta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles