USA medõde eirab Ebola karantiini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaci Hickox
Kaci Hickox Foto: SCANPIX

Arstide organisatsioon Piirideta Arstid hoiatas, et USA osariikides kehtestatud karantiinid Ebola aladelt tulnutele mõjutavad selle organisatsiooni tööd nii USAs kui Lääne-Aafrikas.

USAs Maine`i osariigi 33-aastane medõde Kaci Hickox astus Ebola karantiini vastu  ning karantiinist hoolimata on ta kodust väljas käinud, edastab Reuters.

Hickox töötas vabatahtlikuna Ebola levikupiirkonnas Sierra Leones ning saabus hiljuti tagasi kodumaale USAsse. Medõe arvates ei ole karantiin vajalik, kui ei teki haigussümptomeid.

Naisele tehtud Ebola testid olid negatiivsed. Samas on teada, et Ebola peiteaeg on 2 – 22 päeva ning haigus ei pruugi kohe testidega paljastuda.

Hickoxi puhul peaks 21 päeva kestev karantiin lõppema 10. novembril. Naine on karantiini eiranud ning üleeile rääkis ta tema maja ette kogunenud ajakirjanikega, kellest ühega ka kätles.

Eile aga läks ta koos elukaaslasega jalgrattaga sõitma.

Maine´i osariigi kuberneri sõnul ei suuda nad reegleid eirava medõega kontakti saada, kuid võimuesindajad teevad kõik, et kodanike tervist kaitsta.

Hickoxi advokaatide sõnul ei ole naise suhtes veel kohtuotsust, mille kohaselt ta peaks kogu karantiini aja kodus olema ja mitte väljas viibima.

Hickox ähvardas anda Maine´i osariigi võimud kohtusse kui ta karantiini pikendatakse ning ta peab ka pärast 10. novembrit niiöelda koduarestis olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles