Stockholmi raharöövis kahtlustatu võttis ootamatult süü omaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Västberga sularahahoidla röövis osalenud 31-aastane mees, kes täna süü üles tunnistas.
Västberga sularahahoidla röövis osalenud 31-aastane mees, kes täna süü üles tunnistas. Foto: SCANPIX

31-aastane mees, keda ühena kümnest isikust süüdistatakse osalemises mulluses suurejoonelises raharöövis Stockholmi sularahahoidlast, tunnistas täna teo üles, edastab uudisteagentuur TT.

Kahtlusaluse ülestunnistus tuli prokuröridele üllatusena, kuna kohtu all olev kümneliikmeline jõuk oli seni süüdistusi eitanud.

Advokaat Peter Lindqvisti sõnul on tema klient nõus end süüdi tunnistama üksnes varguses raskendatud asjaoludel, kuna talle tutvustatud plaani kohaselt ei tohtinuks Västberga rahahoidlas inimesi kohal olla ja seetõttu ei eeldanud ta osalemist röövis.

Rahahoidla turvakaameratest ilmneb, et 31-aastane mees hoidis käes automaatpüssi. Kahtlusalune väidab, et relv ei olnud kasutuskõlblik ja et ta kandis seda üksnes politsei eemalepeletamiseks.

Mehe sõnul võttis ta raharöövist osa selleks, et võlga ära maksta. Ta väitis, et ta kaasati suuroperatsiooni hilises faasis ja ei teadnud oma kaht kaassüüdlast, kellega ta koos rahahoidlas viibis. Enda väitel ei tundnud ta ära ka helikopteri pilooti, kes kohtusaalis tema kõrval istus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles