Šoigu: Moskvas pole eriolukorda kehtestada vaja

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskvalaste argipäev
Moskvalaste argipäev Foto: SCANPIX

Venemaa eriolukordade ministri Sergei Šoigu hinnangul pole Moskvas vaatamata anomaalsele kuumusele ja raskele ökoloogilisele situatsioonile vaja eriolukorda kehtestada.

Varem on võimud kehtestanud eriolukorra Moskva oblastis ja veel kuues oblastis, vahendas RIA Novosti.

Ajakirjanike küsimusele võimaliku eriolukorra kehtestamisest pealinnas vastas minister eitavalt. «Ma leian, et elanikkonda on vaja teavitada toimuvast vigadeta, rahulikult ja väga professionaalselt,» rääkis Šoigu.

Tema jutu järgi püüab eriolukordade ministeerium olukorda Moskva oblastis muuta nädala jooksul. «Lisaks Šaturi rajoonile liigub tulekahjudest tekkinud suits eemale ka Rjažani oblastist,» rääkis ta.

Šoigu jutu järgi on päästeametnikel õnnestunud põlenguala Moskva oblastis vähendada kaks korda. «Vaja oleks ükskõik millist tuult, Moskva jaoks halvim on täielik tuulevaikus,» rääkis ta.

Šoigu jutu järgi pole taolisi klimaatilisi tingimusi Venemaa pealinnas ja selle ümbruses mitte kunagi olnud. Tema arvates tuleks spetsialistidest moodustada grupp, kes annaks praktilist nõu edasise tegevuse osas.

Minister soovitab moskvalastel õppida tulema toime taoliste oludega. «Me peame hakkama õppima elama uut moodi, täiesti erilistes ilmastikutingimustes. Praegu ei suuda ükski organisatsioon öelda, kui kaua see kestab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles