OSCE eesistuja taunis «valimisi» Ida-Ukraina separatistlikel aladel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didier Burkhalter
Didier Burkhalter Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) eesistuja, Šveitsi presidendi Didier Burkhalteri sõnul on Ida-Ukraina separatistide kontrollitavatel aladel peetavad «valimised» vastuolus Minski lepetega konflikti lahendamisest.

«Minski protokoll 5. septembrist ning 19. septembri memorandum peaksid jääma ka edaspidi Ida-Ukraina konflikti de-eskaleerimise raamistikuks,» ütles Burkhalter OSCE veebilehele riputatud avalduses.

«Minski protokoll näeb ette ennetähtaegsete kohalike valimiste läbiviimist kooskõlas Ukraina seadusega omavalitsuse erikorrast Donetski ja Luganski oblastite üksikutes rajoonides,» sõnas ta.

Burkhalter ütles isehakanud Donetski ja Luganski «moodustiste» kavatsuse kohta korraldada nn valimised väljaspool Ukraina seaduslike raame, et «selline tegevus on vastuolus Minski protokolli tähe ja vaimuga ja raskendab veelgi selle jõustamist».

Separatistide kontrollitavatel aladel peetakse pühapäeval «valimised», mida Ukraina ja lääneriigid peavad ebaseaduslikuks, aga mille tulemusi on lubanud tunnustada Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles