Porošenko: Ida-Ukraina separatistide nn valimised on farss

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko nimetas farsiks Ida-Ukrainas separatistide kontrollitavatel aladel peetavaid nn valimisi ja kutsus Venemaad nende tulemusi mitte tunnustama.

«Farss, mida kaks terrorirühmitust tankide ja püsside ähvardusel osal Donbassi territooriumist läbi viivad, on kohutav sündmus, millel pole (valijate) tegeliku tahtega mingit pistmist,» ütles Porošenko avalduses.

Tema sõnul Ukraina neid «valimisi» ei tunnusta. «Juhtivad riigid ja rahvusvahelised organisatsioonid on need nn valimised juba hukka mõistnud. Loodan, et neid pseudovalimisi ei tunnusta ka Venemaa, sest nende korraldamine on Minski protokolli, mille allkirjastas ka Venemaa esindaja, jäme rikkumine,» ütles riigipea.

Kõik Ukraina territooriumil läbi viidavad valimised, millel hääletavad Ukraina kodanikud, peavad eranditult toimuma vastavalt riigi seadustele, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles