Venemaa hinnangul aitavad Ida-Ukraina valimised taastada stabiilsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimismeeleolud Donbassis.
Valimismeeleolud Donbassis. Foto: SCANPIX

Venemaa hinnangul aitavad Ida-Ukrainas pühapäeval korraldatud valimised taastada «stabiilsust ja normaalset elu regioonis».

«Me austame Ukraina kaguosa elanike valikuid. Valitud isikutel on mandaat lahendamaks praktilisi küsimusi, et taastada regioonis normaalne elu,» teatas Venemaa välisministeerium.

Venemaa okupeeris veebruari lõpul ja märtsi algul Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare, liidendades selle märtsi keskpaigaks. Aprillis hõivasid Venemaa toetusel tegutsevad separatistid kümneid linnu Ukraina idaoblastites. Ukraina sõjavägi alustas seejärel «terroritõrjeoperatsioon» linnade vabastamiseks separatistide haardest.

Ukraina sõjavägi saavutas suvel separatistide vastu sõjalist edu, võttes tagasi mitu linna ja väiksemat asulat. Augusti lõpus toimunud separatistide ja Vene vägede vastupealetungi käigus olid Ukraina relvajõud sunnitud taganema ja loovutama suured alad Donetski oblastis. Muuhulgas õnnestus separatistidel saavutada väljapääs Aasovi merele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles