Tuomioja nimetas Ida-Ukraina valimisi absurdseks näitemänguks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma saadik Oleg Pahholkov, kes viibib Ida-Ukrainas vaatlejana, uurib Donbassi nn valimiste tulemusi.
Vene riigiduuma saadik Oleg Pahholkov, kes viibib Ida-Ukrainas vaatlejana, uurib Donbassi nn valimiste tulemusi. Foto: SCANPIX

Soome välisministri Erkki Tuomioja sõnul on Ida-Ukraina pühapäevased valimised absurdne näitemäng, edastas rahvusringhääling YLE.

Välisministri kinnitusel on rahvusvaheline kogukond Donetski ja Luganski rahvavabariikides korraldatavad valimised ebaseaduslikuks kuulutanud.

«Parajasti käimasolevad separatistlike rahvavabariikide valimised on niivõrd absurdne näitemäng, et isegi Venemaa peaks sellest aru saamaja need tunnustamata jätma. See on täiesti vastuolus ka president Vladimir Putini kinnitustega, et Venemaa ei soovi luua Ukrainas külmutatud konflikti,» kirjutas Tuomioja oma Facebooki leheküljel.

«Ukraina on juba soostunud andma piirkondadele valimistel põhineva autonoomia, kuid seda saab ellu viia vaid Ukraina seadusandlusele vastavuses,» jätkas välisminister.

Tuomioja tõi välja, et Ukrainas valiti nädal tagasi parlament ja valimised möödusid vaatlejate hinnangul ausalt ja suuremate rikkumisteta. Venemaa on samuti valimistulemusi tunnustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles