Põhja-Korea eitab häkkimist Lõuna-Korea nutitelefonidesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Electronics Co nutitelefon Galaxy Note 4 Korea elektroonikamessil  Goyangis (Lõuna-Korea).
Samsung Electronics Co nutitelefon Galaxy Note 4 Korea elektroonikamessil Goyangis (Lõuna-Korea). Foto: SCANPIX

Põhja-Korea riigimeedia tõrjus täna Lõuna-Korea luureagentuuri süüdistusi, et Pyongyang häkkis kümnetesse tuhandetesse nutitelefonidesse Lõuna-Koreas, kasutades mängurakendusteks maskeeritud pahavara.

Lõuna-Korea riiklik luureteenistus (NIS) ütles eelmisel nädalal parlamendile esitatud raportis, et Põhja-Korea püüdis maist septembrini häkkida rohkem kui 20 000 Lõuna-Korea nutitelefoni.

Agentuur ütles, et tegi koostööd Lõuna-Korea veebikülgede omanike ja valitsusametnikega, et kõrvaldada mobiilirakendused ning blokeerida häkkimise kanalid.

Pyongyangi ametlik internetiteenuse pakkuja Uriminzokkiri süüdistas NIS-i raporti fabritseerimises, et juhtida avalikkuse tähelepanu kõrvale Lõuna-Korea aktivistidelt, kes lennutavad üle piiri õhupalle Põhja-Korea režiimi kritiseerivate lendlehtedega.

Viimastel aastatel on aset leidnud arvukalt küberrünnakuid Lõuna-Korea sõjaliste institutsioonide, kommertspankade, valitsusasutuste ja meedia vastu.

Juurdlus on näidanud, et suured küberrünnakud on korraldatud Põhja-Koreast.

Arvatakse, et Põhja-Koreal on vähemalt 3000 inimesest koosnev kõrgtasemeline häkkijate rühm, kuid Pyongyang eitab seda, süüdistades Souli süüdistuste fabritseerimises, et õhutada piiriüleseid pingeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles