Hiinas otsitakse meeleheitlikult maalihkes ellujääjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad ellujääjaid otsimas
Päästjad ellujääjaid otsimas Foto: SCANPIX

Loode-Hiinas jätkuvad metsikud otsingud, kuna paduvihmast põhjustatud maalihke tõttu on kadunud rohkem kui 1100 inimest. Hukkunuid on aga juba vähemalt 337.

Kõige rohkem kannatada saanud Gansu provintsi ennustatakse veelgi tugevaid vihmasadusid. Samuti on piirkonnale antud taifuunihoiatus. BBC sõnul on kõik kohad täis tihket muda ning majad on jäänud rusude alla. Šokeeritud inimesed otsivad paaniliselt oma lähedasi ning kogu vaatepilt on masendav.

Eile suurenes hukkunute arv 137-lt järsult 337-le. Ametivõimude sõnul tõuseb see aga ilmselt veelgi. Evakueeritud on tuhandeid inimesi.

Üle 4500 sõduri, tuletõrjuja ja meediku on saadetud ohtlikesse piirkondadesse. Inimestele on jagatud telke, toitu ja vett, aga varud on siiski juba otsakorral. Hiina peaminister Wen Jiabao külastas ohustatud piirkondi ning õhutas päästjaid veelgi edukamalt töötama.

Maalihe tekkis pärast kümnendi suurimat üleujutust, milles hukkus üle 1000 inimese.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles