Suusalegend Wassberg hävitaks kõik Rootsi hundid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Wassberg
Thomas Wassberg Foto: SCANPIX

Mitmekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja, suusalegend Thomas Wassberg tekitas kodumaal Rootsis oma seisukohtadega hämmastust.

Wassbergi arvates ei ole Rootsis hunte vaja ning ta hävitaks kõik need metsloomad, edastab Svenska Dagbladet.

«Rootsis ei ole huntidele ruumi,» teatas kuulsus.

Wassbergile ei ole meeltmööda Rootsi suurlinnade elanike liiga leebe suhtumine huntidesse.

«On vaid aja küsimus, millal hundid jõuavad linnadesse ja hakkavad väikelapsi kaasa viima,» selgitas Wassberg oma nägemust.

Rootsis on juba mõnda aega diskuteeritud huntide teemal. Rootsi juhid ja looduskaitsjad on seisukohal, et riigi metsades peaks olema vähemalt 270 hunti. Nüüdseks on huntide arv kerkinud 370 isendini ning jahimehed said loa lasta 100 hunti maha.

Mitmete metsaökoloogia asjatundjate arvates on 270 hunti liiga väike arv ning selle tõttu võib hundikarjas tekkida lähisugulaste vahel paljunemine. See aga nõrgendab karja.

Wassbergi huntide teemaline kommentaar on seotud ka Mora piirkonnakohtus arutlusel oleva juhtumiga, milles käsitletakse huntide salaküttimist.

Wikipedia: Thomas Wassberg ( 27. märts 1956 Lennartsfors Rootsi) on endine Rootsi murdmaasuusataja, neljakordne olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles