Tõmtšuk: Ukraina piiri lähistele toodi Iskander-tüüpi raketid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketisüsteem Iskander-M
Raketisüsteem Iskander-M Foto: SCANPIX

Venemaa paigutas Ukraina-Vene piiri lähistele kuus Iskander-tüüpi raketti ja tugevdab igati sõjalist kohalolekut Donbassis.

Grupi Informatsiooniline Vastupanu koordinaator Dmitri Tõmtšuk kirjutas Facebookis, et Altševksi-Stahhanovi-Pervomaiski piirkonnas jätkub Venemaa ja terroristide väeüksuste suurendamine ning lahinguvarustuse täiendamine.  

Teatatakse Vene soomustehnika saabumisest mehhaniseeritud brigaadi Prizrak jaoks. Läbi Krasnodoni on toodud sisse suurtükke.

Jenakijeve-Makijivka (Donetski oblast) suunal jätkub Vene õhutõrjejõudude tegevuse laienemine. Šahtjorska lähistel on nähtud raketikomplekse S-300. Radarisüsteem pole nende tööd seni aga fikseerinud.   

Makijivkas olev Venemaalt saabunud sõjatehnika värvitakse üle rohelise tuhmi värviga, nagu seda on Ukraina sõjatehnika, kandes sellele kaks paralleelset valget triipu. Registreerimisnumbrid on värvitud üle.

Telmanovos ja Novoazovskis jätkub soomukite saabumine Donetski oblasti põhjaosast.

Venemaalt on saabunud optilis-elektroonilised luurekompleksid ja õhuluureseadmed suurtükiväelaste jaoks.  

Tõmtšuki andmetel on piiriäärsetel aladel, mis jäävad Luganski oblasti põhjarajoonide juurde, viidud Vene FSB piirivalvevägede isikkoosseis kõrgendatud lahinguvalmidusse. Piirialal Donetski oblasti naabruses on näha kuut taktikalist raketikompleksi Iskander.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles