Rootslane kihutas Šveitsis 290 km/h

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fribourgi politsei valduses olev 570-hobujõuline Mercedes-Benz SLS AMG, mis võeti ära rootslasest kihutajalt.
Fribourgi politsei valduses olev 570-hobujõuline Mercedes-Benz SLS AMG, mis võeti ära rootslasest kihutajalt. Foto: SCANPIX

Rootslane kihutas Šveitsis oma tuttuue Mercedes Benz SLS AMG sõiduautoga kiirusega 290 kilomeetrit tunnis, meest ähvardab 7,6 miljoni Rootsi krooni ehk 12,6 miljonit Eesti krooni suurune trahv.

37-aastane uljaspea jäi politseiradari vaatevälja Fribourgi linna lähistel Berni ja Lausanne’i ühendaval maanteel, vahendas Expressen. Kõnealusel teel võib sõita maksimaalselt 120 km/h.

Kohalik politsei oletab, et rootslane purustas kiiruseületuse maailmarekordi. «Kiirus oli nii suur, et auto libises pool kilomeetrit, enne kui juht selle pidama sai. Ma pole päris kindel, kas see on kiiruseületuse maailmarekord, kuid meie piirkonnas on see maailmarekordiks küll,» rääkis Fribourgi politsei pressiesindaja Benoit Dumas.

Rootslane jäi ilma nii Mercedesest kui juhilubadest, kuna politsei võttis mõlemad oma hoole alla.
Mees peab nüüd ootama kohtuistungit, kus selgub liiklustrahvi suurus. Dumas selgitas
Expressenile, et selle määravad ära kolm asjaolu: kiirus, mehe sissetulekud ja see, kui suurt ohtu põhjustas ta kaasliiklejatele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles