Uuring: euroliidu ohtlikemad teed on Rumeenias ja Poolas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga miljoni elaniku kohta toimub Euroopa Liidu liikmesriikidest kõige rohkem raskeid liiklusõnnetusi Rumeenias ja Poolas, selgub vastsest raportist.

Poola audiitorfirma NIK andmetel sureb igal aastal miljoni elaniku kohta Poolas toimuvates liiklusõnnetustes keskmiselt 87 inimest. Kõrgem on ELi riikidest vastav näitaja vaid Rumeenias.

Poola karmistas karistusi liiklusrikkumiste eest viimati selle aasta alguses. Lisaks üldisele halvale olukorrale ajendas neid uue aasta esimese päeva tragöödia, kus 26-aastane mees sõitis oma BMWga kõnniteele ja tappis kuus jalakäijat, nende seas ühe lapse.

Ka Euroopa Komisjoni kevadel avaldatud liiklusohutusraportis nimetati kõige ohtlikemate maanteedega riikideks Rumeeniat ja Poolat. Kõige parem on komisjoni andmetel olukord Rootsi ja Ühendkuningriigi teedel, kus mullu hukkus miljoni elaniku kohta vastavalt 28 ja 29 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles