Iisraelis külvab pahameelt vastuoluline karikatuur Netanyahust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: twitter

Iisraelis külvab pahameelt vastuoluline karikatuur, mis kriitikute sõnul kasutab USA-Iisraeli suhete illustreerimiseks 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid.

Möödunud nädalal Haaretzis avaldatud karikatuuril on näha, kuidas Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu juhitav lennuk sööstab endise World Trade Center’i pilvelõhkujaga sarnase hoone suunas, kirjutab BBC.

Pildi avaldamine tõi sotsiaalmeedias kaasa pahameeletormi ning Iisraeli välisministeeriumi ametnik Paul Hirschon nimetas seda rämpsajakirjanduseks.  

Haaretzi peatoimetaja Aluf Benn asus aga karikaturisti poolele, sõnades, et inimesed mõistavad pilti valesti. Benni sõnul on tegu reaktsiooniga praegusele ebausalduslikule õhkkonnale peaminister Netanyahu ja Obama administratsiooni vahel. Karikaturist Amos Biderman reageeris joonistatuga hoopis Netanyahu teatele, et Ida-Jeruusalemma ning Läänekaldale kerkivad uued asundused ning peaministri veendumusele, et USA on Iisraeli vastu pööranud.  

Benn rõhutas ka väljaande juhtkirjas, et austab sügavalt terrorirünnakus hukkunuid ja nende mälestust ning väljendas sealsamas kahetsust, et mõned inimesed näevad karikatuuri terrorirünnaku kontekstis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles