Kreml: Putin ja Obama ei kohtu APECi ega G20 tippkohtumisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli pressisekretär Dmitri Peskov (vasakul) koos oma ülemuse Vladimir Putiniga.
Kremli pressisekretär Dmitri Peskov (vasakul) koos oma ülemuse Vladimir Putiniga. Foto: SCANPIX

USA presidendi Barack Obama ja Vene riigipea Vladimir Putini kahepoolset kohtumist ei ole kavas järgmisel nädalal ei APECi ega G20 tippkohtumisel, ütles Kremli pressiesindaja täna.

«Hetkel ühtki kahepoolset kohtumist kavandatud ei ole,» ütles pressiesindaja Dmitri Peskov, kuid lisas, et kahe presidendi mitteametlikud kontaktid pole võimatud.

Aasia-Vaikse Ookeani Majanduskoostöö (APEC) ühenduse tippkohtumine peetakse järgmisel esmaspäeval ja teisipäeval Pekingis, G20 juhid kogunevad 15.- 16. novembriks Austraaliasse.

Hoolimata Ukraina konfliktist tingitud kõhklusest Putini G20 kohtumisest osavõtu suhtes on Vene president lubanud kohal olla.

Venemaa ja USA suhted on Krimmi annekteerimisest saadik jahedaimad pärast külma sõda. Lääs süüdistab Venemaad ka Ida-Ukraina separatistide toetamises ja relvastamises ning oma vägede üle piiri Ukrainasse saatmises.

Putin süüdistas oktoobri keskel Obamat vaenulikus suhtumises Venemaasse, USA president aga taunis ÜRO Peaassamblee kõnes «Venemaa agressiooni Euroopas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles