Kuumaga võitlevate venelaste usaldus riigijuhtidesse väheneb

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Vladimir Putin ja riigipea Dmitri Medvedev 5. augustil.
Peaminister Vladimir Putin ja riigipea Dmitri Medvedev 5. augustil. Foto: SCANPIX

Venemaa kolme uuringufirma küsitlused näitavad president Dmitri Medvedevi ja peaminister Vladimir Putini populaarsuse langust viimaste aastate madalaimale tasemele.

Gallupite tulemused on üllatavad, kuna neis ei arvestata inimeste reaktsiooni metsapõlengute põhjustatud kriisiolukorrale, vahendas Vedomosti artiklit RIA Novosti.

Ülevenemaalise Avaliku Arvamuse Uuringute Keskuse (VTsIOM) korraldatud küsitluse järgi usaldab riigipead 39 protsenti vastanutest, võrreldes 44 protsendiga jaanuaris.
Valitsusjuhti usaldab 47 protsenti, võrreldes 53 protsendiga aasta alguses.

Avaliku Arvamuse Fond (FOM) näitab Medvedevi puhul 10-protsendist usalduse kukkumist (62 protsendilt 52 protsendini) ja Putini puhul 8-protsendist langust. Võrreldi augustit jaanuariga.

Vene Levada Keskuse küsitlus näitab, et Medvedevi populaarsus on vähenenud 1 protsendi võrra ja Putini oma suurenenud 4 protsenti.

Kremli esindaja rääkis Vedomostile, et inimeste arvamuste muutumiseks tegelikku põhjust pole. Allika sõnul on võimupartei Ühtne Venemaa taolise trendi tõttu murelik.

Medvedevi ja Putini populaarsusreitingud võivad kukkuda 40 protsendini järgmise kuue kuu jooksul, rääkis Vedomostile juhtiv sotsioloog Leonti Bõzov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles