Immigrandihädas Prantsusmaa tervitaks abijõude Briti politseist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25-aastane Sudaani immigrant Abdelshafi Calais's.
25-aastane Sudaani immigrant Abdelshafi Calais's. Foto: SCANPIX

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve tervitas täna mõtet, et Suurbritannia võiks neile Calais’sse appi saata oma politseinikke. Viimastel kuudel on sadamalinna kogunenud umbes 2300 immigranti, kes luusivad seal ringi lootuses pääseda mõnele praamiga Inglismaale sõitvale autole.

Cazeneuve kiitis seda ideed vastuseks BBC küsimusele. «Oleks väga kasulik, kui siin oleks rohkem politseinikke, et selgitada kõigile neile immigrantidele Calais’s, et üle kanali pääsemine on võimatu,» rääkis ta. «Meile teeks suurt rõõmu, kui selles küsimuses oleks võimalik rohkem koostööd teha.»

Suurbritannias võimul oleva Konservatiivse partei parlamendisaadik James Brokenshire aga välistas võimaluse Briti politseinike Prantsusmaale saatmisest, väites, et see on prantslaste asi.

Möödunud nädalal käis Briti parlamendisaadikutele esinemas Calais’ linnapea Natacha Bouchart, kes tegi ettepaneku, et piirikontrolli võikski liigutada brittide poolele, kes ise otsustaksid, millised immigrandid nad lasevad sisse ja millised mitte. Prantsuse meer süüdistas britte selles, et nood meelitavad oma heldete hüvedega ligi immigrante, kes siis Inglismaale pääsemise lootuses Prantsuse sadamalinnas kaost külvavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles