Merkel ja Juncker: Moskva-vastased sanktsioonid jäävad paika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.
Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker teatasid täna, et ELi Vene-vastaste sanktsioonide lõpetamine pole tõenäoline.

Merkel sõnas täna Berliinis esinedes, et EL peaks hoopis kaaluma sanktsioneeritavate isikute nimekirja laiendamist, et lisada sinna möödunud pühapäeval Ida-Ukrainas separatistide alal toimunud nn valimiste võitjad. EL, Kiiev ega USA pole valimisi tunnustanud ja on ärgitanud Venemaad nende eeskuju järgima, kirjutab Wall Street Journal.

«Me peaks sanktsioneeritavate isikute nimekirjale uue pilgu heitma, kuid muidu arvan ma, et peame olemasolevaid sanktsioone säilitama,» sõnas Merkel.

Juncker teatas täna samuti, et tema hinnangul pole tarvis ELi Moskva-vastaseid sanktsioone üle vaadata. «Minu arvates peavad sanktsioonid säilima kujul, kuidas nad täna kehtestatud on. Ukrainas toimuvatest arengutest sõltub sanktsioonide võimalik laiendamine, kuid täna pole veel hetk, kus see arutlusel on,» sõnas Juncker.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles