Ebolast paranenud Hispaania medõde lubati haiglast välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebolast paranenud medõel Teresa Romerol oli haiglast välja saades vastas abikaasa Javier Limon.
Ebolast paranenud medõel Teresa Romerol oli haiglast välja saades vastas abikaasa Javier Limon. Foto: SCANPIX

Ebolast paranenud Hispaania meditsiiniõde, kes kuu aja eest nakatununa Madridi haiglasse pandi, lubati täna koju. Naine andis ka pressikonverentsi, kus rääkis, kuidas elas üle haiguse, mis võinuks lõppeda surmaga.

Medõde Teresa Romerot tervitati pressikonverentsil aplausi ja hõisetega. Naine rääkis, et ei tea siiani täpselt, kuidas ta haiguse sai.

«Kui ma tundsin, et suren, klammerdusin mälestustesse oma perekonnast ja abikaasast, ma olin isoleeritud ja mul ei olnud mingit kontakti välismaailmaga peale telefonikõnede Javieriga (abikaasa – toim.),» sõnas Teresa.

Ta rääkis ka, kuidas tundus, et läänemaailmale ei läinud haigus tegelikult seni sugugi korda, kuni leidis aset tema nakkumine siinsamas Euroopas. 

Romero oli teadaolevalt esimene inimene, kes väljaspool Lääne-Aafrika epideemiakollet Ebolasse nakatus.

Arstide sõnul sai 44-aastane Romero mitmesugust ravi, muu hulgas Ebolast paranenud inimese vereplasmat, aga ei ole teada, mis sellest tervenemisele otsustavaks sai.

Medõde oli hooldanud kahte Hispaania misjonäri, kes surid augustis ja septembris Lääne-Aafrikast naasmise järel Ebolasse.

Arstide kinnitusel ei ole Romero enam nakkusohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles