Iiri õpetaja ei saanud Lõuna-Koreas iirlaste joomalembuse tõttu tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dublini baar.
Dublini baar. Foto: SCANPIX

Iiri õpetaja ei saanud Lõuna-Koreas tööd, kuna iirlastel olevat alkoholilembeline natuur.

Katie Mulrennan kandideeris õpetajatööle Lõuna-Korea pealinnas Soulis, kuid agentuur, kelle kaudu ta seda tegi, ütles naisele ära. Agentuuri teatel ei soovi klient iirlasi palgata, kuna nende väidetavad joomisharjumused on laialt teada, kirjutab BBC.

26-aastane naine sõnas BBCle, et ei suutnud algul uskuda, et saadud elektronkiri on ehtne. « Tööle kandideerides on tavaliselt nii, et kui nad sind ei taha, siis nad sulle ka ei vasta, sõnas ta. Või ütlevad nad, et eelistavad kedagi Põhja-Ameerikast, sest mõned koolid tahavad just sealse aktsendiga õpetajat,» ütles Mulrennan.

«Kuid sellist vastust pole ma varem saanud. See oli nii järsk ja lühike, et alguses ajas see mind naerma. Kuid siis tahtsin ma neile väga vihase vastuse saata. Lõpuks saatsin veidi sarkastilise vastuse, kuid tagasi pole mulle enam kirjutatud,» kirjeldas Mulrennan.

Kiri, mis naisele algselt vastuseks saadeti, kõlab järgmiselt: «Teatan kahetsusega, et mu klient ei palka tööle iirlasi, kuna teisesugustel on alkoholistlik natuur».   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles