Põhja-Korea riiklik telekanal edastas kaadreid tugevalt lonkavast Kimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-Un Pyongyangis, foto avaldati üleeile, kuid selle tegemise kuupäeva pole teada.
Kim Jong-Un Pyongyangis, foto avaldati üleeile, kuid selle tegemise kuupäeva pole teada. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea riiklik telekanal edastas filmilõigu Kim Jong-unist, kus mees käib küll ilma kepita, aga lonkab märgatavalt, teatas täna Lõuna-Korea meedia.

Esmaspäeval või teisipäeval filmitud kaadritel kohtub Kim sõjaväejuhtidega Pyongyangis ja liigub sõdurite rivi eest mööda. Suure juhi jalgu ei näidata.

Põhja-Korea võimupartei häälekandja Rodong Sinmuni avaldas üleeile samasisulise fotoseeria, kus Kim kõndis veel eelmisel korral kasutusel olnud jalutuskepita.

Pärast pikaaegset eemalviibimist ilmus Kim esmakordselt avalikkuse ette oktoobri keskpaigas, kaaslaseks jalutuskepp.

Peaaegu kuuenädalane kadumine päästis valla kuulujutud tema tervise ja võimupositsiooni kohta.

Uudisteagentuur Yonhap kirjutas Lõuna-Korea luureagentuuri andmetele viidates, et Kim oli ligi kuus nädalat avalikkuse vaateväljast kadunud pahkluuoperatsiooni tõttu.

Riiklik luureteenistus (NIS) teavitas naaberriigi juhile tsüsti kõrvaldamiseks tehtud jalaoperatsioonist parlamendiliikmeid. Luureteenistuse info kohaselt avastati avastati tsüst mais ning septembris või oktoobris saabusid Pyongyangi välismaa meditsiinieksperdid, et Kimile operatsioon teha.

Kim kadus avalikkuse eest septembri algul pärast üht kontserti, mida ta koos naisega külastas.

Pikk ja seletamatu eemalviibimine vallandas spekulatsioonid Kimi tervise teemal ja hakkasid liikuma koguni kuuldused riigipöördest.

Kim naasis avalikkuse ette oktoobri keskel ning kasutas Pyongyangi uusi elamukomplekse inspekteerides kõndimiseks kepi tuge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles