Hollandis plaanitakse homoabielud kooliõpikutesse viia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amsterdami geiparaad.
Amsterdami geiparaad. Foto: SCANPIX

Kui Hollandi koolilapsed oma õpikud avavad, võivad nad seal peagi näha ka kirjeldusi ühesoolistest paaridest, kirjutas Der Spiegel. Üks õpikukirjastus on nimelt plaani võtnud kujutada homopaare raamatuis sama iseenesestmõistetavatena kui heteroseksuaalseid peresid.

Ülesanded näeksid välja umbes järgmiselt: «Isa ja isa ostavad merisea, mis maksab 17 eurot ja 95 senti. Loomapood teeb neile 20-protsendilise allahindluse. Palju peavad Jani isad merisea eest tegelikult maksma?».

Lisaks matemaatikaõpikuile integreeritaks omasooliste lood ka näiteks maateadusesse, keeleõpikuisse ja teiste ainete õppematerjalidesse, et juba koolitunnis ühiskondlikke hoiakuid kujundada. Esindatud peaksid olema nii nais- kui meespaarid.

Amsterdami linnapea Eberhard van der Laan, 55-aastane viie lapse ise on pidevalt rääkinud, et koolid peaksid homoabielusid käsitlema kui iseenesestmõistetavaid.

Kirjastus Noordhof Uitgeverij, kes ülalkirjeldatud õpikuid välja anda plaanib, ongi nüüd kinni haaranud tema üleskutsest.

Ettevõtmist on tervitanud Hollandis homoseksuaalide integratsiooni eest võitlev ühendus COC, kuid sellele on vastu on paljud kirikutegelased.

Nii kalvinistid kui katoliiklased on avaldanud arvamust, et selliseid õpikuid ei tohiks trükkida ja kasutada. «Kooli ei tohi kaasata homode emantsipatsiooni,» kirjutas Reformatorisch Dagblad. Kristlik-reformatsioonilise hariduse eest võitlev ühendus VGS kinnitas samas juba, et nendega seotud koolidesse «homoõpikuid» ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles