USA president kiitis heaks 1500 lisasõduri saatmise Iraaki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kiitis heaks 1500 lisasõduri saatmise Iraaki, kelle ülesandeks on valitsusvägede ja kurdide pešmergajõudude väljaõpe võitluseks äärmusrühmitusega Islamiriik (IS), teatas reedel Valge Maja.

«Osana meie strateegiast, milleks on partnerite tugevdamine maapinnal, andis president Obama täna käsu saata 1500 lisasõjaväelast, kelle ülesanne on treenida, nõu anda ja toetada Iraagi julgeolekujõude ja kurdide vägesid,» kirjutati Valge Maja teadaandes.

Pentagoni teatel kavatsetakse Iraaki ühtlasi püstitada mitmeid väljaõppekeskusi.

Iraagi väed vallutasid reedel äärmusrühmituse Islamiriik käest tagasi vallutanud suurema osa strateegiliselt tähtsast Baiji linnast riigi põhjaosas. Valitsusvägede käes on nüüdsest 70 protsenti linnast, sõnas kõrgem sõjaväeametnik.

Tagasivallutamine võimaldab ka tõenäoliselt murda mitu kuud kestnud pühasõdalaste piiramisrõnga Baiji lähedal asuva Iraagi suurima naftatöötlustehase ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles