Mogherini väljendas muret Ukraina separatistidele saadetava «abi» üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini
Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini nimetas pühapäeval teateid sõjaliste täienduste saatmisest Ukraina separatistide kontrollitavatele aladele «murettekitavaks arenguks» ja kutsus Venemaad vältima «vägede, relvade ja varustuse» edasist liigutamist.

«Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Ukraina vaatlusmissiooni värskeimad teated arvestatava hulga märgistuseta raskerelvadest, tankidest ja vägedest koosnevate konvoide läänesuunalisest liikumisest separatistide aladel on murettekitav areng,» ütles Mogherini avalduses.

Ta kutsus kõiki osapooli üles «vaoshoitusele».

Venemeelsed separatistid on viimastel päevadel saanud Venemaalt täiendavat varustust ja võitlejaid. AFP ajakirjanikud nägid 20 sõjaväesõidukist ja 14 haubitsast koosnevat kolonni läbimas separatistide käes olevat Makijvka linna. Konvoi suundus Donetski poole.

Ukraina sõjavägi teatas reedel 32 tankist, 16 haubitsast ja 30 vägesid ja varustust vedavast veokist koosneva kolonni sisenemisest Ida-Ukrainasse.

Välisajakirjanikud on viimastel päeval üha enam märganud eraldusmärkideta sõidukikolonne. Ukraina sõjavägi süüdistas pühapäeval taas Venemaad vägede salaja Ida-Ukrainasse toomises, et tugevdada separatistide ridu uue pealetungi eel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles