Prantsuse opositsiooniparteis käib armutu sisevõitlus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Fillon
François Fillon Foto: SCANPIX

Prantsuse paremtsentristlikus opositsioonierakonnas UMP kestab juba pikemat aega armutu sisevõitlus, ekspeaminister François Fillon, kes on üks erakonna võimalikke presidendikandidaate 2017. aasta valimistel, kurtis pühapäeval temavastase «vandenõu» üle.

Prantsuse päevalehe Le Monde teatel ärgitas Fillon sotsialistist presidendi François Hollande'i personaliülemat Jean-Pierre Jouyet'd jätkama UMPi kuuluva endise riigipea Nicolas Sarkozy vastaseid kohtuhagisid.

«Lööge teda, lööge teda võimalikult kiiresti ...kui te seda ei tee, tuleb ta tagasi poliitikasse, tehke seda,» ütles Fillion väidetavalt Jouyet'le, kes on Hollande'i parem käsi Elysée palees.

2012. aasta mais presidendivalimistel Hollande'ilt lüüa saanud Sarkozy teatas mõne aja eest naasmisest Prantsusmaa poliitikasse.

Fillon ja Jouyet on on Le Monde'i väited tagasi lükanud ning endine Sarkozy valitsuse peaminister Fillon võttis enda kaitseks sõna nädalalehes Journal du Dimanche.

«Mul on võimalik nende uskumatute rünnakute taga näha vaid destabiliseerimiskatset ja vandenõud,» ütles Fillon.

Ta lubas kaks Le Monde'i reporterit laimamise eest kohtusse kaevata.

Fillon, Sarkozy ja eksvälisminister Alain Juppé on kolm peamist pretendenti UMPi kandidaadi kohale 2017. aasta presidendivalimistel.

Kolm meest tegid Sarkozy ametiaja jooksul aastatel 2007-2012 tihedat koostööd. Fillon oli peaminister ja Juppé välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles