Galerii: Berliinis lehvitasid rahu nimel protestijad Novorossia lippe ja kandsid Georgi linte

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna päeval toimus Saksamaa pealinnas Berliinis paralleelselt Berliini müüri langemise 25. aastapäeva pidustustega ka protestiaktsioon, kus muuhulgas Venemaa lippude ja Georgi lintidega varustatud meeleavaldajad nõudsid kohest rahu maailmas ja suhete parandamist Venemaaga.

Sündmuskohal viibinud fotograafi sõnul pidasid sadakond protestijat oma üritust otse Riigipäeva hoone ees, ehitise teisel küljel toimusid samal ajal aga Berliini müüri langemise pidustused. Kohale oli tulnud kirev ja mitmepalgeline seltskond, kelle politsei eraldas omakorda aiaga kohaletulnud antifašistidest, väiksemaid rüselusi puhkes aga sellest hoolimata.

Protestijate hulgas leidus nii paremäärmuslasi, Venemaa ja ka Novorossija toetajaid, kuid kohaletulnud avaldasid meelt ka ka sõjapropaganda, geneetiliselt muundatud toidu, ebaõiglase finantssüsteemi ning ka frakkimise vastu.  

Vaba mikrofoni sai ühel hetkel enda kätte ka paremäärmuslane, kes teatas siis, et Saksamaa teeb Iisraeliga koostööd ja ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkel olevat juut. Pärast seda sõnavõttu tõttasid ürituse korraldajad aga teatama, et nemad sellist seisukohta ei jaga. Eriti aktiivseks vastaseisuks läks aga siis, kui laval asusid kõnelema Georgi lindiga varustud meeleavaldajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles