Ukraina sõjavägi: separatistid koondavad Luganskis jõude

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski oblastis Šahtarski lähistel liikusid täna Ukraina vastaste tankid.
Donetski oblastis Šahtarski lähistel liikusid täna Ukraina vastaste tankid. Foto: SCANPIX

Ukraina terroritõrjejõud on Luganski oblastis tuvastanud ohtralt vastaste sõjatehnikat ja elavjõudu ning lubavad kolonni ümberpaiknemisele reageerida.

«Frunze-Oleksandrivske-Slovjanoserbski teeristi juurde on koondunud hulgaliselt tehnikat ja elavjõudu. Terroritõrjejõud hakkavad kolonni liikumist fikseerima ja tegutsema adekvaatselt,» ütles Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko esmaspäeval Kiievis teabetunnis.

Peale selle fikseerisid piirivalvurid tema sõnul pühapäeval Mariupoli suunal drooni. «Novoazovski linna piiril asuvast mässuliste tõkkepostist 500 meetrit eemal avastati Venemaal valmistatud õhutõrjeseadme Pantsir positsioon. Tuletame meelde, et Ukraina armee relvastuses ei saa selliseid seadmeid olla,» rõhutas Lõssenko.

OSCE vaatlusmissioon fikseeris tema sõnul Donetski oblastis kahe kolonni liikumise. Kolonnid koosnesid poolesajast Kamaz-veokist, mis vedasid Grad-seadmeid ja haubitsaid.

«Operatiivandmete kohaselt on Venemaalt Donetskisse toodud uusi lasersihikuga AK-74 automaate. Samuti on teavet lähemal ajal snaipripüsside saabumisest,» lisas Lõssenko.

AFP ajakirjanik teatas täna hommikul, et Donetski linna liigub mitu raskesoomukitest koosneva kolonni. Venemeelsed separatistid on viimastel päevadel saanud Venemaalt täiendavat varustust ja võitlejaid.

Välisajakirjanikud on viimastel päeval üha enam märganud eraldusmärkideta sõidukikolonne. Ukraina sõjavägi süüdistas pühapäeval taas Venemaad vägede salaja Ida- Ukrainasse toomises, et tugevdada separatistide ridu uue pealetungi eel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles