Petro Porošenko Blokk saab ülemraadas 132 mandaati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorralised parlamendivalimised toimusid Ukrainas 26. oktoobril.
Erakorralised parlamendivalimised toimusid Ukrainas 26. oktoobril. Foto: SCANPIX

Ukraina ülemraada uues koosseisus sai parteinimekirjade järgi enim kohti ehk 64 senise peaministri Arseni Jatsenjuki Rahvarinne, järgnes Petro Porošenko Blokk 63 mandaadiga.     

Samopomitš sai 32 mandaati, Opositsiooniline Blokk 27, Radikaalne Partei 22 ja Batkivštšina 17, vahendas uudisteportaal TVC.RU.

Kui juurde arvestada ka ühemandaadilistest valimisringkondadest saadud hääled, siis kuulub Petro Porošenko Blokile ülemraadas 132 mandaati ja Rahvarindele 82 mandaati. Järgnevad Samopomitš 33 mandaadiga, Opositsiooniline Blokk 29, Radikaalne Partei 22 ja Batkivštšina 19 mandaadiga.

Koalitsiooniläbirääkimisi pidavasse viisikusse ei kuulu Opositsiooniline Blokk.   

Ühemandaadilistes valimisringkondades saavutatud võidu tõttu pääsesid ülemraadasse 96 üksikkandidaati ja Svoboda kuus liiget. Lisaks on üks mandaat nii Voljal (Tahe), agraarparteil ZASTUP, Paremsektoril kui Tugeval Ukrainal (Silnaja Ukraina).    

Keskvalimiskomisjon ootab täpsustatud andmeid kahest valimisringkonnast, kus leidsid aset rikkumised, kuid tõsiseid muutusi häälte arvus oodata pole.

Ukraina erakorralised parlamendivalimised leidsid aset 26. oktoobril. Ülemraada eelmises koosseisus oli 450 kohta, kuid uues on Krimmi eraldumise tõttu mandaate vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles