Medvedev süüdistas rubla kursi kukkumises spekulante

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubla kursi kukkumise graafik ja paberrahad.
Rubla kursi kukkumise graafik ja paberrahad. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Dmitri Medvedev otsustas sarnaselt keskpanga ja president Vladimir Putiniga toetada rubla kurssi suusõnaliselt, kui ta süüdistas rahvusvaluuta kursi kukkumises spekulante.

Medvedev rääkis tänasel valitsuse istungil, et rubla kursi kukkumine viimastel nädalatel on tingitud vastutustundetute spekulantide tegutsemisest, fundamentaalseid põhjusi edasiseks languseks pole, vahendas Interfax.

«Viimasel ajal oleme näinud rubla kursi järske liikumisi. Täna kinnitavad kõik analüütikud, et rubla on tugevalt alahinnatud ja sellele on aidanud kaasa kõlvatud mängurid.»

Peaministri kinnitusel ei vasta tõele kuulujutud valitsuse ja keskpanga plaanist piirata valuuta müümist, karmistada valuutakontrolli abinõusid ja kitsendada kapitali liikumist.

«Tahan vastutustundlikult öelda, et Vene valitsuse  ja Vene Panga positsioon on selles küsimuses absoluutselt ühtne – valuuta müümisele pole vaja mingeid piiranguid kehtestada.»   

Vene Panga president Elvira Nabiullina ütles eile, et rubla nõrgestamises osalevad pangad, eksportöörid, importöörid ja elanikkond.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles