Ukraina separatistid takistavad lennukatastroofi uurijate tegevust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hollandlaste pingutusi alustada Malaisia lennuki rusude minema viimisega sündmuskohalt Ida-Ukrainas ei ole siiani edu saatnud, sest piirkonda kontrollivate kohalike separatistidega pole õnnestunud kokkulepet saavutada.

Hollandi eksperdid, kelle eesmärgiks on rusud kokku korjata ja ära viia, jõudsid MH17 sündmuskohale täna varahommikul, kirjutab BBC.

Eksperdid on seni aga keeldunud rääkimast mässulistega, lootes, et kokkuleppe suudavad nende jaoks sõlmida Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) ametnikud.

Uurijate juht Pieter-Jaap Aalbersberg ütles Hollandi rahvusringhäälingule NOS, et meeskond on valmis alustama tööd, rusude kokku korjamiseks, ent OSCE ja kohalike vahel pole seni vajalikke kokkuleppeid sõlmitud.

Isehakanud Donetski rahvavabariigi esindaja, teatas Venemaa uudisteagentuurile Interfax, et Hollandi eksperdid ei ole rahul teatud punktidega rusude kogumist käsitlevas dokumendis. Esindaja ei andnud selget vastust, millal rusude koristamine võiks alata, öeldes, et see võib juhtuda täna või nädala jooksul.

Venemaa on esinenud avaldustega, kus süüdistab Ukraina võime rahvusvaheliste uurijate tegevuse takistamises.

MH17 tulistati alla 17. juulil separatistide kontrollitava territooriumi kohal, hukkusid kõik 298 pardal olnud inimest. Päästemeeskond otsib jätkuvalt hukkunute maiseid jäänuseid. Seni ei ole tuvastatud veel üheksat katastroofis hukkunut.

196 hukkunut olid pärit Hollandist, mistõttu juhib Holland ka uurimist.

Lääneriigid süüdistavad lennuki allatulistamises Ida-Ukraina venemeelseid separatiste ja Venemaad. Venemaa omakorda Ukraina valitsusvägesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles