Leedu süüdistab Venemaad sõjas Ukraina vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu alaline esindaja ÜRO Julgeolekunõukogus Raimonda Murmokaitė.
Leedu alaline esindaja ÜRO Julgeolekunõukogus Raimonda Murmokaitė. Foto: SCANPIX

Venemaa peab Ukraina vastu sõda, sest Kiiev valis Euroopa tee, ütles eile Leedu alaline esindaja ÜRO Julgeolekunõukogus.

«Ukraina konflikt ei ole siseasi. See ei ole kodusõda ega rahulolematute kodanike mäss. See on Venemaa sõda Ukraina vastu teistsuguse tee - Euroopa tee - valimise eest,» ütles suursaadik Raimonda Murmokaitė.

Leedu esindaja hoiatas jõulises kõnes, et Venemaa teeb kõik, mis tema võimuses, et taaselustada möödunud eraldusjoonte ja sõja piiril balansseerimise ajastut.

Murmokaitė sõnul ei paku Ukraina sõda maailma meediale huvi, sest see on «aeglane ja hiiliv» - mõni meeter hõivatud maad, paar plahvatust, mõni Vene tank ja vaid mõni ohver korraga.

Ukraina sõda peavad hästirelvastatud separatistid, keda toetab Kreml ja kellest paljudel on Vene passid. Euroopa Julgeoleku- ja Kosotööorganisatsioonil (OSCE) lubatakse jälgida vaid kahte kilomeetrit 400 kilomeetri pikkusest Vene-Ukraina piirist, rääkis Leedu suursaadik.

Ta nõudis Venemaalt naaberriikide hirmutamise lõpetamist, Minski relvarahuleppe täitmist ning sõjatehnika ja sõdurite Ukraina territooriumilt minemaviimist.

«Ida-Ukraina kriisi rahumeelne lahendamine on otseselt Venemaa kätes,» rõhutas Murmokaitė.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles