Downing Street: Cameron pani Putini valiku ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron ja Vladimir Putin.
David Cameron ja Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron asetas täna Vene presidendi Vladimir Putini ette valiku täita Minski lepet ja parandada seeläbi suhteid Läänega või seista silmitsi vastasseisu süvenemisega, teatas Downing Streeti allikas kahe valitsusjuhi kohtumise järel Austraalias.

Putin ja Cameron kohtusid Brisbane'is G20 tippkohtumise kõrvalt.

«Peaminister väljendas Ukraina-teemaliste arutelude algul selgelt, et Venemaa ja Lääs seisavad teelahkmel,» vahendas Briti meedia Downing Streeti allikat. «Me kas näeme Minski leppe täitmist ning sellega kaasnevat suhete paranemist või hoopis teistsugust tulevikku Venemaa suhetes Suurbritannia, Euroopa ja USA-ga.»

BBC teatel ähvardas Cameron Putinit täiendavate Vene-vastaste sanktsioonidega, kui Moskva jätkab Ukraina destabiliseerimist.

«Me peame nägema Venemaad austamas Ukraina territoriaalset terviklikkust ja õigust otsustada oma tuleviku üle, ent kui Venemaa jätkab Ukraina destabiliseerimist ning vägede ja tankide saatmist Ukrainasse, halvenevad riigi suhted Suurbritannia ja Euroopaga ning lisasanktsioonide võimalikkus suureneb,» ütles Briti valitsusjuht.

Cameron nimetas reedel Venemaa tegevust Ukrainas väiksema riigi kiusamiseks. «Oleme selle tagajärgi näinud ja peaksime ajaloost õppust võtma ning kindlustama, et midagi sellist enam ei juhtuks,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles