USA, Austraalia ja Jaapan mõistsid hukka Venemaa tegevuse Ukrainas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama, Tony Abbott ja Shinzo Abe.
Barack Obama, Tony Abbott ja Shinzo Abe. Foto: SCANPIX

USA, Austraalia ja Jaapan nõudsid pühapäeval karmisõnalises ühispöördumises, et Venemaa lõpetaks sekkumise Ukrainas.

Ühtlasi nõudsid Barack Obama, Tony Abbott ja Shinzo Abe õiglust Ukraina kohal allatulistatud Malaysia Airlinesi reisilennuki ohvritele ja süüdlaste õigusemõistmise ette toomist.

Austraalias korraldatava G20 tippkohtumise ajal omavahelisi kõnelusi pidanud kolme riigi liidrid kinnitasid, et on ühtsed vastustades Krimmi annekteerimist Venemaa poolt ja hukka mõistes Moskva tegevust olukorra destabiliseerimisel Ukraina idaosas.

Kanada peaminister Stephen Harper oli eile Vene presidendilt Vladimir Putinilt nõudnud otsesõnu vägede väljatõmbamist Ukrainast.  Briti peaminister David Cameron pani Putini samuti valiku ette täita Minski lepet ja parandada seeläbi suhteid Läänega või seista silmitsi vastasseisu süvenemisega.

Olukord Ukrainas peaks teemaks kerkima ka teistel G20 kohtumistel, Obamal on kavas pühapäeval kokku saada ka mitmete Euroopa Liidu riikide liidritega.

Euroopa Liidu välisministrid arutavad Venemaale uute sanktsioonide kehtestamise küsimust homme Brüsselis.

USA, Austraalia ja Jaapani liidrid rääkisid peale Ukraina probleemide muu hulgas ka ebolakriisist, ohtlike erimeelsuste lahendamisest seoses vaidlusaluste territooriumidega Aasias ning Põhja-Korea tuuma- ja raketiohust.

Ühtlasi kinnitati teineteisele tiheda koostöö jätkumist tulevikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles