Algas MH17 vraki eemaldamine õnnetuskohalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna algas Malaisia reisilennuki vraki eemaldamine õnnetuskohalt separatistide kontrolli all olevas piirkonnas Ida-Ukrainas paar kuud pärast Boeing 777 allatulistamist, milles hukkus 298 inimest, teatas AFP.

Nn Donetski rahvavabariigi hädaolukorraministeeriumi töötajad hakkasid Grabove küla lähistel metallsaagidega vrakki tükkideks lõikama.

Ukraina ja lääneriigid usuvad, et Malaisia lennufirma Malaysia Airlines Boeing 777 tulistasid alla venemeelsed separatistid, kes kasutasid lennuki allatulistamiseks Venemaa varustatud BUK pind-õhk-tüüpi raketti. Moskva eitab süüdistusi.

Lennuõnnetuse ohvrite seas oli 17 riigi kodanikke. Holland kaotas katastroofis 193 kodanikku. Seni on tuvastatud 289 hukkunu säilmed ja Hollandi välisminister Bert Koenders hoiatas eile, et mõnede ohvrite säilmeid ei pruugita kunagi leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles