Hollande: ma ei lase ennast Mistralide tarne asjus survestada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Hollande
François Hollande Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande rõhutas täna, et ta ei lase ennast kopterikandjate Mistral Venemaale müügi asjus survestada.

«Ma langetan oma otsuse ilma igasuguse surveta, kust iganes see ka tulla võiks, ning mu kaalutlustel on kaks tegurit – Prantsusmaa huvid ning arusaam praegusest olukorrast [Ukrainas],» ütles Hollande Austraalias Brisbane'is G20 tippkohtumise järel korraldatud pressikonverentsil.

«Ajalist survet pole samuti,» lisas ta, väites, et hetkel pole ostulepingut murtud ning mitte mingi kompensatsioon pole kõne all.

Prantsusmaa on mitu kuud tõrjunud Washingtoni ja teiste liitlaste survet 1,2 miljardi euro suuruse tehingu tühistamiseks. Septembris lubas Pariis esimese kopterikandja Vladivostok üle anda vaid püsiva relvarahu ja poliitilise lahenduse korral Ukrainas.

Venemaa riiklik relvaettevõte Rosoboroneksport ja Prantsuse ettevõte DCNS allkirjastasid kahe Mistrali ehitamise kokkuleppe 2011. aasta juunis.

Hollande’i sõnul Vene riigipea Vladimir Putiniga Mistralite temaatikat nii kahepoolsel kohtumisel G20 veerel ei puudutatud.

Tundmatuks jääda soovinud Vene allikas ütles üleeile Vene meediale, et kui esimest Mistrali novembri lõpuks üle ei anta, taotleb Moskva kompensatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles