Venemaa võimude «propagandatehases» töötab üle 200 inimese

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome väljaanne Helsingin Sanomat kirjutab, et Venemaal Peterburi põhjapoolses eeslinnas asub salapärane hoone, kus töötab üle 200, inimese, kes internetis kiidavad anonüümselt Venemaa valitsust ja president Vladimir Putinit.

Väljaanne küsitles endist selles «propagandatehase» allhankes töötanud Putini aktivisti Aleksei Kuznetsovi.

Allika andmetel töötab salapärases keskuses üle 200 isiku, kes kirjutavad internetis Venemaa valitsust ülistavaid kirjutisi.

Neis ülistatakse ka Venemaa presidenti Vladimir Putinit ning sõimatakse USA ja Ukraina valitsust.

 Tööpäev kestab 12 tundi ning kuupalk on keskmiselt 40 000 rubla (umbes 680 eurot).

Kuznetsovi kinnitusel on propagandistide tööks tagada, et võimulolijate seisukohad leviksid ja neid tõlgendataks neid «õigesti» ehk siis Venemaale positiivsel viisil.

Kuznetsov lisas, et keskuses töötavad tavalised venelased, kes alluvad juhistele ning kirjutavad, mida neile öeldakse.

«Mu sõber töötas seal paar kuud kommenteerijana. Ta on küll Putini toetaja, kuid 12 tundi päevas presidenti ülistada tüütas ära,» teatas venelane.

Soome väljaande andmetel kontrollitakse Peterburis asuvast propagandakeskusest ka internetilehekülgi, mis näitavad nagu need oleksid Ukraina omad, kuid tegelikult püüavad Ukrainat laimata.

Kuznetsovi kinnitusel  ei töötata selles keskuses ühegi välismaise lehekülje heaks.

Väidetavalt aga otsib see keskus Venemaa tööpakkumislehekülgedel ka inglise keelt valdavaid propagandatekstide tootjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles