Gruusia peab USAga relvaostukõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia sõjaväelased president Giorgi Margvelašvili inaguratsioonil.
Gruusia sõjaväelased president Giorgi Margvelašvili inaguratsioonil. Foto: SCANPIX

USA maavägede ülem Euroopas kindralleitnant Frederick Hodges kinnitas ajakirjandusele, et Ühendriikide ja Gruusia esindajad pidasid eelmisel nädalal läbirääkimisi relvatarnete üle.

«Ma olen tõesti informeeritud eelmisel nädalal Washingtonis toimunud kõnelustest relvaostu üle. Arvan, et minu poolt poleks otstarbekas kõnelda kõrgetasemelisest kohtumisest, mis peeti minu riigi ja Gruusia esindajate vahel,» ütles Hodges eile Thbilisis ajakirjanikele.

«Mind määrati sellele ametikohale nädal aega tagasi ja see on mu esimene ametlik visiit sellel ametikohal andmaks kinnitust USA toetusest meie strateegilisele partnerile Gruusiale,» lisas kindralleitnant.

Eelmisel nädalal väisas USAd Gruusia relvajõudude ühendstaabi ülem Vahtang Kapanadze. Pühapäeval ütles ta ajakirjanikele, et relvaostukõnelused jätkuvad Gruusia uue kaitseministri Mindia Džanelidze juhtimisel.

«Sellesuunalised läbirääkimised ei toimu ainult Ameerikas. Me peame kohtumisi ka teistes riikides,» ütles Kapanidze.

Gruusia peaminister Irakli Garibašvili vallandas novembri algul kaitseministri kohalt Irakli Alasania. Gruusia meedia hinnangul võis Alasania vallandamine olla seotud tema oktoobrikuiste visiitidega Saksamaale ja Prantsusmaale, kus ta pidas relvaostukõnelusi väidetavalt valitsusega kooskõlastamatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles