Avakov: Ukrainat ähvardab täieulatusliku invasiooni uus etapp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luganski niinimetatud rahvavabariigi isehakanud liider Alexander Zahhartšenko (vasakult kolmas) ja relvastatud separatistid.
Luganski niinimetatud rahvavabariigi isehakanud liider Alexander Zahhartšenko (vasakult kolmas) ja relvastatud separatistid. Foto: SCANPIX

 Ebaseaduslike relvarühmituste kontrolli all olevates Luganski ja Donetski oblastis asub praegu umbes 7000 Vene sõjaväelast ning on võimalik, et nad ründavad Ukrainat, ütles täna Ukraina siseminister Arsen Avakov.

«Abstraktne prognoos on järgmine: me oleme täieulatusliku invasiooni järgmise etapi künnisel,» sõnas Avakov usutluses võrgulehele INSIDER.

Viimastel nädalatel on Donetski ja Luganski oblastisse saabunud Vene väesalgad. «Piirkonnas viibib umbes 7000 Vene sõjaväelast,» lisas ta.

«Kas invasioon tuleb? See on samasugune küsimus nagu see, kas vaimuhaigel tuleb uus atakk. Võib-olla tuleb, võib-olla ei tule. Kõik sõltub meie valmisolekust,» ütles minister.

Avakov lisas, et Ukraina ei ole valmis täiemahuliseks sõjaks Vene armeega, kuid keegi ei loovuta Ukraina alasid ilma võitluseta.

Ukraina president Petro Porošenko kinnitas eile, et tema riik täieulatuslikuks sõjaks valmis ning ei karda Venemaale vastu astuda.

«Ma saan öelda, et Ukraina on relvarahust kinni pidanud, me oleme valmis kompromissideks ja usume, et konflikti ei pea sõjaliselt lahendama. Venemaa aga lubab üht ning teeb järgmine päev vastupidist,» ütles Porošenko ajalehele Bild antud intervjuus.

ÜRO andmetel on viimase seitsme kuuga Ida-Ukrainas hukkunud üle 4100 inimese. Kuna piirkonnas on näha sõjaväelaste arvu kasvu, siis on ÜRO väljendanud muret, et olukord pöördub taas sõjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles