Leedu kutsub kehtestama sanktsioone ka Kremli esindajate vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävitatud Ukraina sõjaväe tank Luganski lähistel.
Hävitatud Ukraina sõjaväe tank Luganski lähistel. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit valmistub kehtestama uusi piiranguid Ida-Ukraina venemeelsete separatistide vastu, Leedu välisministri Linas Linkevičiuse sõnul tuleks musta nimekirja kanda ka Kremli esindajad.

Linkevičius ütles täna, et EL peaks jõustama viivitamatult uued sanktsioonid separatistide, Kremli esindaja ja nende toetajate - Venemaa poliitilise, sõjaväelise ja majanduseliidi ning propagandastruktuuride esindajate vastu.

Välisminister kutsus koostama ka uusi valdkondi mõjutavaid piiranguid ning need jõustama, kui olukord kohapeal peaks dramaatiliselt halvenema.

«Julgeolekuolukord Ida-Ukrainas on pärast Luganski ja Donetski niinimetatud valimisi oluliselt halvenenud,» rõhutas Linkevičius. «Venemaa loob Ukrainasse süjatehnikat ja võitlejaid saates uut reaalsust, uut Transnistriat ning rikub ilmselgelt Minski kokkuleppeid, mistõttu EL peab oma reaktsiooni karmistama. Peame seadma Venemaale pingelõdvenduseks konkreetsed tähtajad ning kui neid ei täideta, kehtestama uued sanktsioonid,» ütles Linkevičius.

EL-i välisministrite esmaspäevasel kohtumisel tehti EL-i välisteenistusele ülesandeks koostada novembri lõpuks täiendav nimekiri Ida-Ukraina separatistidest, kelle suhtes rakendatakse viisakeeldu ja varade külmutamist.

Seni on EL karistanud varade külmutamise ja viisakeeluga 119 üksikisikut, kelle seas on nii Putini liitlasi ja Vene oligarhe kui ka Krimmi venemeelseid võime ja Ida-Ukraina separatiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles